A stressz és a nyakfájás kapcsolata

A tartáson (helyzeti beállítódáson) kívül egyedül a stressz a legfontosabb tényező a nyakfájás kialakulásában. Aki idült fájdalommal birkózik, számba kell vegye, hogy milyen stresszek, feszültségi állapotok érik az életében. Ezek rejtve maradhatnak vagy éppen le is tagadhatók. De többnyire jelen vannak.nyaki-gerinc-nyak

Természetesen ami stresszt jelent az egyik személynek, azt nem stresszként fogadja a másik. Ezt ügy fejezhetjük ki, hogy mindannyiunknak külön-külön nagyon személyes stresszprofilja van.

A kezelés lehetőségei

Ha a nyakfájás oszteoartritisztól ered, akkor a folyamat gyulladásos összetevője miatt helyénvaló a gyógyszeres kezelés. A családorvosi rendelésen feltehetően felírnak majd a jól ismert gyulladáscsökkentők közül valamit. Ezek hasznosak: általában hosszan hatók és gyakran már 1-2 adag is elég belőlük naponta.

Amellett nagyon hatásosak is, és az esetek 95 százalékában mentesek minden lényeges mellékhatástól. A gyulladásellenes gyógyszerelés okozta gyomorbántalmak főleg feszültségek között élőknél fordulnak elő, s ez is nyomra vezethet abban, hogy a fájdalom alapját stressz képezi. Mindent egybevetve e gyógyszerek nagyon biztonságosak.

Az oszteoartritiszes nyakat különösen gyengéden kell kezelésbe venni. Ezért gondosan választandó ki a megfelelő fizikoterápiás kezelőszemély. Meg kell erről kérdezni az orvost és tanácsát kikérni. Sokkal jobb, ha a helyzetet orvos méri fel, mielőtt nekilátna bárki is a fizikális kezelésnek.

Mindenekelőtt kulcsfontosságú, hogy jó diagnózissal kezdjük. Sokszor az egyszerű fájdalom alapján is lehet öndiagnosztizálni. De ha a fájdalom súlyosabb, vagy hosszabb ideig tart a szokásosnál, be kell vonni a háziorvost. Néha a szakorvosnál kell kérni további tanácsot. Ha azután a diagnózishoz sikerült eljutni, elkezdődhet a kezelés tervezése.

Emlékezhetünk azonban, hogy a közönséges nyakfájás kezelését legtöbbször maga az érintett személy elvégezheti, külső segítség nélkül. Mégse hagyjuk figyelmen kívül, hogy számos egészségügyi szakember igen nagy segítséget nyújthat a nyakfájás megszüntetésében. Néha a leghelyesebb út az, ha a kezelő szakember és a beteg közös erőfeszítéssel igyekeznek a problémát megoldani.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

30

MozogjunkJobban.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]